Sponsor Message:
Aviation Hobby Forum
My Starred Topics | Profile | New Topic | Forum Index | Help | Search 
ProjectAI A.c Appearring "grey"  
User currently offlineGKirk From UK - Scotland, joined Jun 2000, 24904 posts, RR: 56
Posted (9 years 4 months 3 weeks 4 days 13 hours ago) and read 3556 times:

Alreet, having just re-installed FS2K4, I have added a load of PAI a/c and plans, yet when I go to fly, a lot of them appear as grey a/c.
Anyone know how I can fix this?
Cheers

Just to add, it's not all of the PAI a/c, some like Qatar and easyJet are appearing, but the others aren't, and now some of the downloaded a/c for me to fly appear grey as well  Sad

[Edited 2005-02-28 11:12:25]


When you hear the noise of the Tartan Army Boys, we'll be coming down the road!
15 replies: All unread, jump to last
 
User currently offlineThom@s From Norway, joined Oct 2000, 11951 posts, RR: 47
Reply 1, posted (9 years 4 months 3 weeks 4 days 12 hours ago) and read 3518 times:

You want advice? Stop playing games and go get a job...  Big grin

Seriously though, I'm not very into this stuff, but sounds like something might be wrong with the textures of the planes...

Thom@s



"If guns don't kill people, people kill people - does that mean toasters don't toast toast, toast toast toast?"
User currently offlineGKirk From UK - Scotland, joined Jun 2000, 24904 posts, RR: 56
Reply 2, posted (9 years 4 months 3 weeks 4 days 11 hours ago) and read 3507 times:

Well, I've just re-installed Flight Sim anyway, and I'll play about with it for a while trying to see whats wrong
Oh, and thanks for your useful answer Thom@s  Big grin



When you hear the noise of the Tartan Army Boys, we'll be coming down the road!
User currently offlineGkirk From UK - Scotland, joined Jun 2000, 24904 posts, RR: 56
Reply 3, posted (9 years 4 months 3 weeks 4 days 11 hours ago) and read 3501 times:

Ok, Im going to try and sort this out by downloading each different PAI package again, hopefully that will help

Ok, thats hasnt worked, so any help please? As Thom@s said, I think it has something to do with the textures but I dont know what to do.
Help  Sad

[Edited 2005-02-28 13:08:54]


When you hear the noise of the Tartan Army Boys, we'll be coming down the road!
User currently offlineArniepie From Belgium, joined Aug 2005, 1265 posts, RR: 1
Reply 4, posted (9 years 4 months 3 weeks 4 days 11 hours ago) and read 3491 times:

It means that or
The texture package is empty.

or
In the aircraft.cfg file , the name from the texture package you want to use is not EXACTLY the same as the name from the correct texture map


Example:

for Air canada A 319 from PAI

in the aircraft.cfg file:

[fltsim.0]
title=PAI A319 ACA
sim=pai319-100v6
model=
panel=
sound=
texture=ACA<------is the name from texture.ACA-map
kb_checklists=
kb_reference=
atc_id=
atc_id_color=0xffffffff
atc_airline=Air Canada
atc_flight_number=
atc_parking_codes=ACA,CADM,NARG
atc_parking_types=GATE,RAMP
ui_manufacturer=Project AI
ui_type=AIRBUS A319
ui_variation=Air Canada
atc_heavy=0
description=Project AI A319 Only for use with AI Traffic!


With PAI you get a selfinstaller, best is to unzip all the complete packages you want in to a new folder (all the XXX.PAI-files) and than start the installer and select all of them at once.
you will see the installer do the work for you.

Edited:
Also make sure that you put the texture map in the correct aircraft folder.
example A319 repaints don't work for A320

[Edited 2005-02-28 13:32:30]


[edit post]
User currently offlineGkirk From UK - Scotland, joined Jun 2000, 24904 posts, RR: 56
Reply 5, posted (9 years 4 months 3 weeks 4 days 9 hours ago) and read 3470 times:

Some airlines do work, like SN Brussels, but it's only half of their a/c that are painted, the rest are grey also.

I do use the PAI self-installer which does the stuff automatically.
Any other ideas?



When you hear the noise of the Tartan Army Boys, we'll be coming down the road!
User currently offlineArniepie From Belgium, joined Aug 2005, 1265 posts, RR: 1
Reply 6, posted (9 years 4 months 3 weeks 4 days 9 hours ago) and read 3467 times:

Look inside the texture map of the faulty repaint, in the case of the SNBA A319 there should be 2 bitmaps, one called A319_L and the other called A319_T, check if the names are correct and/or if one of the 2 isn't missing.
For other models ex. B737 ,take one that works and compare the names of the BMP's with another one that doesn't work.
maybe the names aren't correct or there are some missing BMP's in the repaints that don't work (properly).

To check if the selfinstaller works okay, just download a repaint and install it manually ( ex A319 SNBA).
If this does the job just uninstall the automatic PAI installer, download it again and reinstall.

If this doesn't work let us know again plz.



[edit post]
User currently offlineGkirk From UK - Scotland, joined Jun 2000, 24904 posts, RR: 56
Reply 7, posted (9 years 4 months 3 weeks 4 days 9 hours ago) and read 3456 times:

Tried that, same result  Sad
My PC specs are:
80GB Hard Drive
AMD Athlon XP+
1.9MHz, 448MB RAM

If that helps?



When you hear the noise of the Tartan Army Boys, we'll be coming down the road!
User currently offlineArniepie From Belgium, joined Aug 2005, 1265 posts, RR: 1
Reply 8, posted (9 years 4 months 3 weeks 4 days 7 hours ago) and read 3430 times:

okay,

beats me, anybody else want to have a go at this?


Wild guess: videocard not good or update for videodrivers necessary?????

edit:
just to make sure, but you did use the correct model version, did you?
example, there are 6 versions for the A319 alone.

[Edited 2005-02-28 17:01:46]


[edit post]
User currently offlineKomododx From , joined Dec 1969, posts, RR:
Reply 9, posted (9 years 4 months 3 weeks 4 days 6 hours ago) and read 3418 times:

Mmm, I would've thought that it had to do with the texture files. Sometimes when there are too many AI a/c around I might get one or two that appear gray because it takes time for the PC to load allll those textures... But it is temporary...

Sorry. If you have the cash, you might look into getting UT from flight 1

Stefano


User currently offlineGkirk From UK - Scotland, joined Jun 2000, 24904 posts, RR: 56
Reply 10, posted (9 years 4 months 3 weeks 4 days 5 hours ago) and read 3413 times:

Ok, the only PAI part I have on just now is British AIRWAYS, if I go to Gatwick i see 1 737 in the BA colours, but everything else is grey, the same at Heathrow where only 1 or 2 a/c are in BA c/s, the rest are grey


When you hear the noise of the Tartan Army Boys, we'll be coming down the road!
User currently offlineArniepie From Belgium, joined Aug 2005, 1265 posts, RR: 1
Reply 11, posted (9 years 4 months 3 weeks 4 days 3 hours ago) and read 3407 times:

Gkirk,


How much virtual memory do you have?
Be sure to have enough.

Also since you only have installed 1 package (BA), why don' you decompile the traffic.BGL and see what you get in the aircraft.txt-file, maybe it gives the wrong names for the planes you use.

Also ,to make sure, check if you don't have a traffic.bgl in some active scenery folder outside of FS9/scenery/world/scenery , if so take it out because they are known to give problems if they are not in the correct folder.



[edit post]
User currently offlineGkirk From UK - Scotland, joined Jun 2000, 24904 posts, RR: 56
Reply 12, posted (9 years 4 months 3 weeks 4 days ago) and read 3387 times:

I have a feeling it might be something to do with the Graphics card, I downloaded an EAF 747-200 and it only displays the tail colours


When you hear the noise of the Tartan Army Boys, we'll be coming down the road!
User currently offlineQANTASforever From , joined Dec 1969, posts, RR:
Reply 13, posted (9 years 4 months 3 weeks 3 days 15 hours ago) and read 3375 times:

Are you moving the files to the aircraft section before or after you have extracted the file from it's location?

I find that not all the texture files make it when I copy before I extract the file.

QFF


User currently offlineTbanger From Australia, joined Jul 2004, 266 posts, RR: 0
Reply 14, posted (9 years 4 months 3 weeks 3 days 15 hours ago) and read 3377 times:

It sounds as though the .mdl or model file for some of your aircraft has been updated and the textures are for an older version.

This happened to me. Either the whole aircraft was grey or only the tail showed up in colour and the rest was grey. If you download a texture file for PAI then, you have to make sure it is the correct version for the aircraft you are putting it on.

Some aircraft come with different variants. ie 747-400PW, 747-400GE, 747-400RR. If you put the wrong texture on the the wrong variant it also will not show up properly.

Here is something to look for:
My PAI 747-200 is like this.
The texture files for my 747-200GE variant are "PAI_742GE_T"
The texture files for my 747-200PW variant are "pai_742pw_t"
The texture files for my 747-200RR variant are "pai_742rr_t"

If you put say the RR textures on the variant with GE engines, then too you will get grey or better said, NO textures.

It has nothing to do with your graphics card or memory. It is just like trying to add Posky textures to the default aircraft.

Cheers
Tim


User currently offlineGkirk From UK - Scotland, joined Jun 2000, 24904 posts, RR: 56
Reply 15, posted (9 years 4 months 3 weeks 3 days 9 hours ago) and read 3373 times:

I dont touch the a/c files or anything, once I download them from PAI, I use the Installer which installs everything for me.

As for the flyable a/c, I download them and extract straight to the a/c folder without doing anything else



When you hear the noise of the Tartan Army Boys, we'll be coming down the road!
Top Of Page
Forum Index

Reply To This Topic ProjectAI A.c Appearring "grey"
Username:
No username? Sign up now!
Password: 


Forgot Password? Be reminded.
Remember me on this computer (uses cookies)
  • Aviation hobby related posts only.
  • Back all your opinions with facts.
  • No adverts of any kind. This includes web pages.
  • No hostile language or criticizing of others.
  • Do not post copyright protected material.
  • Use relevant and describing topics.
  • Check if your post already been discussed.
  • Check your spelling!
  • DETAILED RULES
Add Images Add SmiliesPosting Help

Please check your spelling (press "Check Spelling" above)


Similar topics:More similar topics...
ProjectAI A.c Appearring "grey" posted Mon Feb 28 2005 10:46:31 by GKirk
Germany's New "Airforce One"! (If I Had My Way) posted Wed Nov 1 2006 04:14:00 by VANGUARD737
"Trip Report" - My Attempts To Buy FSX On 10/17 posted Wed Oct 18 2006 07:55:11 by AlexPorter
Airways Not Being Selected In Fmgc "pmdg 737NG" posted Thu Aug 24 2006 10:48:46 by Aak777
The "Official" FS In-Flight Thread posted Wed Jul 19 2006 06:01:02 by Gunsontheroof
"Fasten Your Seat Belt"-ping Sound posted Sat Jul 8 2006 21:08:06 by Oldeuropean
Led Zeppelin "Starship" Diecast Model Replica? posted Wed May 3 2006 22:04:36 by Bockcara
"Eagle Airways" Case Study posted Wed Apr 26 2006 23:23:44 by N743AS
GeminiJets To Release "Janet"/Area 51 737 Model posted Wed Apr 19 2006 01:20:23 by SmithAir747
Trump's B727 "VP-BDJ" posted Sat Apr 15 2006 06:35:44 by NASOCEANA

Sponsor Message:
Printer friendly format