Sponsor Message:
Aviation Photography Forum
My Starred Topics | Profile | New Topic | Forum Index | Help | Search 
Problems With Processed Film  
User currently offlineMudozvon From Russia, joined Nov 1999, 88 posts, RR: 1
Posted (14 years 2 months 3 weeks 4 days 13 hours ago) and read 1516 times:

Hello,

I have a small problem and can't find out how to fix it.
When I get my film back from the lab and scan it (on HP S20), I often see two horizontal lines on the image. It looks like traces from the lab's machine.
Could you please tell me how to deal with it?

Thank you.
Leonid

4 replies: All unread, jump to last
 
User currently offlineFlygga From , joined Dec 1969, posts, RR:
Reply 1, posted (14 years 2 months 3 weeks 4 days 12 hours ago) and read 1472 times:

Clean your scanner and recalibrate it. I have the S20 also and I find I have to recalibrate it often.



User currently offlineCkw From UK - England, joined Aug 2010, 769 posts, RR: 16
Reply 2, posted (14 years 2 months 3 weeks 4 days 10 hours ago) and read 1466 times:

Just where on the screen do these lines appear, and are they dark or light?

Cheers,

Colin



Colin K. Work, Pixstel
User currently offlineBrick From United States of America, joined Aug 1999, 1591 posts, RR: 7
Reply 3, posted (14 years 2 months 3 weeks 4 days 5 hours ago) and read 1459 times:

If they are lines on the slide film itself they are probably processing lines. I'm having a problem with that with some of the Kodak processing I've been getting lately from the Minneapolis facility.

Processing lines is a result of bad QC at the facility that's processing your film....they are not keeping the rollers in the machine clean.

Where I work, we clean the rollers once a week. I asked a person at a place I used to get my film developed how often they clean their rollers....."Uh, I don't remember" is what he said. I quit going to them immediately.

Mark Abbott
Minneapolis, MN



A noble spirit embiggens the smallest man...
User currently offlineMudozvon From Russia, joined Nov 1999, 88 posts, RR: 1
Reply 4, posted (14 years 2 months 3 weeks 3 days 19 hours ago) and read 1433 times:

Hello,
Thank you for response.
I had an idea that these lines come from the machine rollers. Now I'm sure. The question is - how to know where to go. It seems to me - these lab guys don't really care about lines which are not visible on prints.

Leonid.


Top Of Page
Forum Index

This topic is archived and can not be replied to any more.

Printer friendly format

Similar topics:More similar topics...
Problems With Lightroom On IMac.... posted Mon May 7 2007 00:03:10 by Beechcraft
Help, Problems With My Eyes? posted Sat Mar 31 2007 15:50:48 by Mirage
Shooting With A Ladder? Problems With Authorities? posted Sat Feb 24 2007 09:54:03 by Ldrikk
Problems With The Digital Rebel Xti posted Fri Feb 2 2007 19:30:55 by PilotNTrng
Problems With Authorities posted Tue Jan 30 2007 23:25:45 by MidEx216
Problems With Canon 400D posted Thu Dec 28 2006 02:06:01 by Pauara
Nikon D70S RAW (NEF) Problems With CS2? posted Thu Aug 31 2006 00:15:19 by Ghost77
New Monitor Causes Problems With Sharpening posted Fri Aug 4 2006 02:19:18 by 777MechSys
Problems With Nikon 70-200VR posted Mon Jun 12 2006 09:55:48 by Beechcraft
Any Problems With This Upload? Motive? posted Mon Apr 17 2006 02:24:59 by TUNisia