User avatar
MarkusB
Crew
Topic Author
Posts: 88
Joined: Sat Aug 21, 2004 9:57 pm

Problem With The WAP Interface

Fri May 06, 2005 2:15 am

The site's WAP interface is a handy tool that I use quite frequently. Since the update, however, I am experiencing a problem: When I submit the search for (for example) F-WWOW, the result looks like this:

1 to 0 of 96:
New Search
Previous Page

That's all I am getting. Can anybody please try it and tell me that it's not my Motorola V3 going crazy?

Thanks,
Markus
 
jorge1812
Posts: 2911
Joined: Mon Apr 19, 2004 9:11 pm

RE: Problem With The WAP Interface

Fri May 06, 2005 6:59 am

Hi.
since the update or let's say I haven't used it a long time it doesn't work for me. Wanted to try it out, but the site can't be displayed. Other sites working well. If it's helpful, I'm using a Siemens S65.

Georg.
 
administrator
Posts: 2702
Joined: Mon May 17, 1999 5:11 am

RE: Problem With The WAP Interface

Fri May 06, 2005 9:44 am

WAP WML pages are hell to progam. If I make them work on one phone you can be sure they stop working on another. I have tried to fix the problem you describe, please try again and let me know if it works better.

If not, please try to figure out exactly what your phone does not like in the code (can be difficult, I know).

Thanks,
Johan
Working on the site from morning 'till night that's livin' alright (1997-2007)
 
User avatar
Kereru
Posts: 596
Joined: Fri Jun 13, 2003 8:19 am

RE: Problem With The WAP Interface

Fri May 06, 2005 10:48 am

I use a Nokia 6230 and I now have to scroll down the page and fill all relevant info in before doing the search compared to before? A fairily obvious thing to do that some may overlook?

Brilliant feature Johan, keep em coming.

Colin
Good things take Time.
 
paulinbna
Posts: 1046
Joined: Thu Feb 13, 2003 1:18 pm

RE: Problem With The WAP Interface

Fri May 06, 2005 12:53 pm

Works me here just checked it out, I agree with Colin just brilliant.
Canon 50D user; 100-400 MM L IS 10-22 MM, 60MM Macro
 
jorge1812
Posts: 2911
Joined: Mon Apr 19, 2004 9:11 pm

RE: Problem With The WAP Interface

Fri May 06, 2005 8:16 pm

No works fine for me. Great feature!!!

Georg.
 
Demoose
Posts: 1891
Joined: Thu Mar 08, 2001 8:06 am

RE: Problem With The WAP Interface

Fri May 06, 2005 8:35 pm

Just tried this out, very impressive!!!!
Well done.

Mark
Take a ride...fly across the sky
 
Jan Mogren
Posts: 2014
Joined: Tue Dec 26, 2000 2:47 am

RE: Problem With The WAP Interface

Fri May 06, 2005 8:50 pm

Used to work on my Sony Ericsson oldtimer but not anymore.
I can see photo ID# but no info.

/JM
AeroPresentation - Airline DVD's filmed in High Definition
 
User avatar
MarkusB
Crew
Topic Author
Posts: 88
Joined: Sat Aug 21, 2004 9:57 pm

RE: Problem With The WAP Interface

Fri May 06, 2005 10:06 pm

Quoting Administrator (Reply 2):
please try again and let me know if it works better.

Johan,

Thanks but still no luck on my Motorola V3. The result is still exactly the same as described in my original post. And as I have no clue about JAVA, I can't tell you what my Motorola dislikes in the code.

Anyway... I now know that it's my phone's fault. -- Well, one should not buy a phone because of its design but because of its performance...  banghead 

Markus.
 
administrator
Posts: 2702
Joined: Mon May 17, 1999 5:11 am

RE: Problem With The WAP Interface

Fri May 06, 2005 10:16 pm

I'm sorry to hear that Jan, this new system should work on older phones even if the photos may not show as they are jpg.

Quoting Kereru (Reply 3):
and fill all relevant info in before doing the search

Hmm, they should be selected by default, you really shouldn't have to touch them. But some phones may think otherwise apparently. Glad it works for you though.

Regards,
Johan
Working on the site from morning 'till night that's livin' alright (1997-2007)
 
administrator
Posts: 2702
Joined: Mon May 17, 1999 5:11 am

RE: Problem With The WAP Interface

Fri May 06, 2005 10:18 pm

Quoting MarkusB (Reply 8):
Thanks but still no luck on my Motorola V3

Sorry to hear that Markus. Is that a new phone or a very old one? If it's a relatively new version it should work but there's probably something in my code that it doesn't like. If you run into any clues let me know.

Thanks,
Johan
Working on the site from morning 'till night that's livin' alright (1997-2007)
 
User avatar
MarkusB
Crew
Topic Author
Posts: 88
Joined: Sat Aug 21, 2004 9:57 pm

RE: Problem With The WAP Interface

Fri May 06, 2005 10:59 pm

Johan,

It DOES work now on my phone!

Sorry for wasting your time, but I just found out that for some reason it only works whenever the URL it is typed directly into the phone's WAP browser. When started from the saved memory entries in the WAP menu, it (mis)behaves as described.

Well, Motorola reportedly will be publishing a revision of the phone's software soon, anyway... (Btw, the V3 is their newest model)

On behalf of my cellphone provider - who is going to get much more money from me every month now because of you - I'd like to thank you for adding a great feature to the site...

Markus.
 
LHMark
Posts: 7048
Joined: Fri Jan 21, 2000 2:18 am

RE: Problem With The WAP Interface

Fri May 06, 2005 11:04 pm

It works pretty well on my Sony Z500a. I can search and see thumbnails. I can't enlarge the thumbs, however, without an error.

Great improvement, Johan! Now I can get my airliner fix anywhere. Thanks for the effort.
"Sympathy is something that shouldn't be bestowed on the Yankees. Apparently it angers them." - Bob Feller
 
User avatar
MarkusB
Crew
Topic Author
Posts: 88
Joined: Sat Aug 21, 2004 9:57 pm

RE: Problem With The WAP Interface

Sat May 07, 2005 12:32 am

Quoting Administrator (Reply 2):
please try again and let me know if it works better.

Johan,

One more thing... I have just discovered that when selecting a thumbnail for enlargement (is that what it should do?), my phone generates "500: Internal Server Error".

No big thing for me because I find the pics good/large enough the way they are, but maybe it is of use to you.

Markus.
 
LHMark
Posts: 7048
Joined: Fri Jan 21, 2000 2:18 am

RE: Problem With The WAP Interface

Sat May 07, 2005 1:44 am

Markus, that's what I'm getting, too.
"Sympathy is something that shouldn't be bestowed on the Yankees. Apparently it angers them." - Bob Feller
 
DeltaWings
Posts: 1234
Joined: Fri Aug 13, 2004 4:06 am

RE: Problem With The WAP Interface

Sat May 07, 2005 6:11 pm

Is it true, that you cant enlarge the pictures when they are displayed on youre screen? It always sais the site cna not be displayed


~DeltaWings
Homer: Marge, it takes two to lie. One to lie and one to listen.
 
User avatar
Kereru
Posts: 596
Joined: Fri Jun 13, 2003 8:19 am

RE: Problem With The WAP Interface

Sun May 08, 2005 12:37 pm

Quoting Kereru (Reply 3):
I use a Nokia 6230 and I now have to scroll down the page and fill all relevant info in before doing the search compared to before? A fairily obvious thing to do that some may overlook?

Sorry my explanation maybe a bit obscure.

The following boxes appear:

Keyword Search:
Search Field:
Sort Order:
Submit:

So it is similar to the web site info when doing a search.
When a photos is highlighted and I press select a large version shows up with all the details below and I need to scroll down to see it all. Hitting the back button takes it back just like the web site version.
Again Johan another great addition to airliners.net.

Cheers,
Colin
Good things take Time.
 
administrator
Posts: 2702
Joined: Mon May 17, 1999 5:11 am

RE: Problem With The WAP Interface

Tue May 10, 2005 7:08 am

I have made some changes to the wml code that will hopefully fix the "500: Internal Server Error" some of you are experiencing when clicking on a photo.

Please try it again and let me know if it works better.

Thanks,
Johan
Working on the site from morning 'till night that's livin' alright (1997-2007)
 
User avatar
MarkusB
Crew
Topic Author
Posts: 88
Joined: Sat Aug 21, 2004 9:57 pm

RE: Problem With The WAP Interface

Thu May 12, 2005 4:46 am

Johan,
Thanks a lot, it now works just perfect.
Markus.
 
ly334
Posts: 286
Joined: Wed Apr 24, 2002 5:34 pm

RE: Problem With The WAP Interface

Wed Jun 01, 2005 6:37 pm

Hi Johan,

I also have a Nokia 6230 and the pictures look great on the phone, especially when they are enlarged.

I also saved one of the pictures as a wallpaper on my phone, and it is really exciting to see a triple seven all day on mt cellphone screen.

There is one thing I dont know how to use -
If I want for example to look up for example for all "KLM MD-11's" or for a specific a/c in a specific country, I tried it and wrote in the "Keyword search" and then I entered in the "Search field" - "All".
It didnt give me any results and it seems to be that you can only enter one parameter in the seach box?

Please teach me how to do it correctly.


Thanks,

ly334

[Edited 2005-06-01 11:38:15]
All my toughts are in aviation!!!
 
Tony Lu
Posts: 473
Joined: Sat Sep 09, 2000 8:48 pm

RE: Problem With The WAP Interface

Thu Aug 04, 2005 12:45 am

I tried the a.net WAP service on Virgin Mobile USA (owned by Richard Branson who also has Virgin Atlantic). It is the first day WAP came out for Virgin Mobile USA. The a.net WAPsite is great! the pictures look very good even on my Kyocera K10 Royale (KX433) which has a relatively small screen! Great Job!

TL
 
ba321
Posts: 67
Joined: Tue Jan 06, 2004 7:07 am

RE: Problem With The WAP Interface

Thu Sep 22, 2005 12:29 am

i have a nokia 5140 how do i save the pix on my phone, great service though
Thanks
Fly safe, ba321
 
Janus
Posts: 1
Joined: Fri Nov 04, 2005 12:52 am

RE: Problem With The WAP Interface

Thu Nov 24, 2005 5:50 pm

I only get the descriptions of the photo but no image. Nokia 6610
Please help, anybody!!!

Regards
Janus

 mad 
 
User avatar
MarkusB
Crew
Topic Author
Posts: 88
Joined: Sat Aug 21, 2004 9:57 pm

RE: Problem With The WAP Interface

Sun Nov 27, 2005 3:31 am

Janus,

Probably a rather simple suggestion - but the only one I can think of now... Verify that 'show images' is enabled in your WAP browser's appearance settings. Here's a partial quote from the 6610 user's manual:

"1. Press Menu, and select Services, Settings and Appearance settings.
2. Select Show images.
3. Select Yes"

Also I suggest you try deleting cookies and the cache. Sometimes this helps too.

Good luck and regards,
Markus.
 
Aleksandar
Posts: 2940
Joined: Sat Jul 29, 2000 11:43 pm

RE: Problem With The WAP Interface

Thu Sep 07, 2006 11:04 pm

Can I use photos from database as a new wallpaper for my phone? I use Sony Ericsson J210i.
R-E-S-P-E-C-T
 
User avatar
MarkusB
Crew
Topic Author
Posts: 88
Joined: Sat Aug 21, 2004 9:57 pm

RE: Problem With The WAP Interface

Sat Sep 09, 2006 2:35 pm

Aleksander,

That should be quite easy.

I am not very familiar with SonyEricsson cellphones but as far as I know, they store saved pics in the "Fun & GamesMyPicures" folder. Once it is there, you just mark it and "set as wallpaper".

On my Motorola V3 I regularly change wallpapers of my recent a.net uploads, just to impress my frieds - and to help my cellphone proivider make money.  Wink

Good luck,
Markus
 
Aleksandar
Posts: 2940
Joined: Sat Jul 29, 2000 11:43 pm

RE: Problem With The WAP Interface

Mon Sep 11, 2006 2:36 am

Quoting MarkusB (Reply 25):
Aleksander,

That should be quite easy.

I am not very familiar with SonyEricsson cellphones but as far as I know, they store saved pics in the "Fun & GamesMyPicures" folder. Once it is there, you just mark it and "set as wallpaper".

Thanks for advice. I tried to store it, but it won't work  Sad
R-E-S-P-E-C-T
 
User avatar
MarkusB
Crew
Topic Author
Posts: 88
Joined: Sat Aug 21, 2004 9:57 pm

RE: Problem With The WAP Interface

Mon Sep 11, 2006 2:49 pm

Aleksander,

Have you tried to clear the phone's cache and cookies? Not sure if that does help, but it doesn't hurt trying. If that also does not help, I suggest you contact the person who sold you that phone  Wink

As I said I am using this WAP feature quite a lot and all I can tell you is that after a few initial small glitches, Johan has made it work perfectly now, so it must be your phone...

Markus.
 
Aleksandar
Posts: 2940
Joined: Sat Jul 29, 2000 11:43 pm

RE: Problem With The WAP Interface

Mon Sep 11, 2006 11:21 pm

Quoting MarkusB (Reply 27):

Well, I'll clean cache and cookies and check few things, but I'm afraid that I just be the problem with my phone.
R-E-S-P-E-C-T
 
asimha
Posts: 8
Joined: Mon Sep 04, 2000 12:28 pm

RE: Problem With The WAP Interface

Sat Nov 11, 2006 6:46 pm

Using a Nokia E-Series (E61), page does not load at all. Using a Nokia 9500 works fine - Thanks
 
QFA380
Posts: 2013
Joined: Fri Jul 22, 2005 4:38 pm

RE: Problem With The WAP Interface

Fri Nov 17, 2006 11:17 am

Quoting Aleksandar (Reply 24):
Can I use photos from database as a new wallpaper for my phone? I use Sony Ericsson J210i.

I think you can as long as you don't distribute it in any other way.? I have a photo as my wallpaper but it doesn't work very well. I have only the center third of the photo and it's very pixelated.
 
User avatar
MarkusB
Crew
Topic Author
Posts: 88
Joined: Sat Aug 21, 2004 9:57 pm

RE: Problem With The WAP Interface

Thu May 17, 2007 9:49 pm

Hello all,

Is there anybody on here with a Motorola KRZR K1? If so, please try the site's WAP interface and post if it works for you.
After changing from a Motorola V3 to the new K1, I am getting the dreaded "500: Internal Server Error" again.

Thanks and regards,

Markus
Salzburg.

[Edited 2007-05-17 14:53:46]
 
User avatar
MarkusB
Crew
Topic Author
Posts: 88
Joined: Sat Aug 21, 2004 9:57 pm

RE: Problem With The WAP Interface

Sun Jun 17, 2007 8:41 pm

Since I am still getting nothing but the "500: Internal Server Error" on my Motorola KRZR K1, I thought that this could be of interest to fellow a.netters:

I was talking to a technician at my cellphone provider, a few days ago. The guy did not believe my assumption that only Motorola phones seem to have trouble with this site, so he wrote down the name of the a.net WAP site and promised that they would look into that.

I thought that this would just be just another un-kept promise, until on Friday, he really called me back and told me that during some boring night shift, he and some colleagues accessed the site with different brands of cellphones. Here's what they found:

- Airliners.net/wap/ works perfectly on all phones they tried (Nokia, Siemens, Samsung, Sony-Ericcsson and one PDA/Smartphone I don't remember) -- expept for Motorola.
- According to this guy, some Motorola phones (only some, and there seems no "rule", which ones or which firmware versions are involved) obviously are having problems interpreting the syntax of the code received from airliners.net/wap/ - and consequently showing that error message. (He had to put it in simple words as I am no technical expert).

Conclusion: I'll buy a new cellphone next week. (Anything but a Motorola...)  Wink

Cheers,
Markus.
 
jetmatt777
Crew
Posts: 2900
Joined: Sun Jun 26, 2005 2:16 am

RE: Problem With The WAP Interface

Mon Jun 18, 2007 2:54 am

Quoting MarkusB (Reply 32):
Conclusion: I'll buy a new cellphone next week. (Anything but a Motorola...)

Soon the new "iPhone" will be out, you can access the full internet from it, from my understanding. I would get one of those, but they probably cost a fortune  Wink

-Matt
Lighten up while you still can, don't even try to understand, just find a place to make your stand and take it easy
 
Farrhad
Posts: 19
Joined: Mon May 28, 2007 12:18 am

RE: Problem With The WAP Interface

Sun Jul 01, 2007 2:47 am

the mobile version i a handy and awesome tool
keep it up
 
User avatar
jid
Posts: 889
Joined: Wed Dec 01, 2004 7:37 pm

RE: Problem With The WAP Interface

Fri Nov 23, 2007 8:31 pm

WAP search is not working Sad
G7EPN is back after 15 years! Operating all Bands 80mtrs -> 70cms QRZ DX
 
axelesgg
Posts: 193
Joined: Sat Jan 09, 2010 9:37 pm

RE: Problem With The WAP Interface

Mon Jul 16, 2012 10:48 pm

Still not working today   Discontinued?
Fly Draganair
 
Braniff747SP
Posts: 2567
Joined: Sun Oct 26, 2008 4:56 am

RE: Problem With The WAP Interface

Thu Jul 19, 2012 2:54 pm

Quoting axelesgg (Reply 36):
Still not working today   Discontinued?

You realize that you bumped a thread from seven years ago, right...?
The 747 will always be the TRUE queen of the skies!

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest