User avatar
TS-IOR
Posts: 3505
Joined: Mon Oct 08, 2001 9:44 pm

Your Flights To Tunisia On FS?

Sat Dec 13, 2003 9:18 pm


Have you ever flew virtually to Tunisia ?

Are the info on the data-base regularly up-dated ?

Are all the airports present ?

Report your experince on these flights.
Next flight TUN-YUL Tunisair A330-243.
 
KAL744
Posts: 359
Joined: Wed Mar 30, 2005 4:05 am

RE: Your Flights To Tunisia On FS?

Sat Dec 13, 2003 10:44 pm

I have flown on FS2002 several times between Germany and Tunisia and it was working very well. I don't know exactly all airports are included, but i have flown to Tunis, Monastir, Djerba and Tozeur. Database is updated regulary, also for the Tunisian airspace.
fly Korean Air ....
 
User avatar
TS-IOR
Posts: 3505
Joined: Mon Oct 08, 2001 9:44 pm

RE: Your Flights To Tunisia On FS?

Wed Dec 17, 2003 3:48 am


Tell me more about your trips KAL744.The routes,the aircrafts,the STAR/SIDs...

Next flight TUN-YUL Tunisair A330-243.
 
KAL744
Posts: 359
Joined: Wed Mar 30, 2005 4:05 am

RE: Your Flights To Tunisia On FS?

Fri Dec 19, 2003 2:12 am

Well, I have flown following to Tunisia:

EDDF - DTMB on LTU A 330 and KLM B 737-400
EHAM - DTTA on KLM B 747-400 and Air France A 330-200
EDDF - DTTZ on LTU A 320
EDDF- DTTJ on LTU A 320

For the flight route usually I am using following pages: http://rfinder.asalink.net/free/?PHPSESSID=5c6a19d23a727319c8a729612fb435d2

Just giving in the datas into the FMC than point out the departure and arrival routes and runways, that's it.
fly Korean Air ....
 
User avatar
Luxair
Posts: 836
Joined: Tue Jan 30, 2001 12:17 am

RE: Your Flights To Tunisia On FS?

Fri Dec 19, 2003 8:36 am

KAL744, Thanx for that very interesting link, but some questions remain,
how do you use the flight plan? By ex. I did a flight from EBBR to RJAA in
Aerodesigns A340-300 Sabena livery today using the GPS direct routing but
I would love to plan once a flight as given by the routfinder but donno how to
use or where to input that flightplan? Is it possible for you to give me some hints to do that?

many thanks

Marc
 
KAL744
Posts: 359
Joined: Wed Mar 30, 2005 4:05 am

RE: Your Flights To Tunisia On FS?

Fri Dec 19, 2003 8:53 pm

Luxair,

Well, First of all you should print out the flightplan, which you got from the page I mentioned above. Unfortunately it seems there is no way, than to put in all the waypoints manually, which means, depending on route and distance you need some time to do so.

Start your FS2002 program. Go to the normal page which you use for selecting the route and decide departure airport and destination airport as well. Choose direct GPS.

After that go to the next page where you can process (in German = bearbeiten)) the route as you wish to. You have to point out the locations on your flightplan, which you printed out before and than restore them one after the other from your departure airport until you reach destination airport.

After you finished to do that, don't forget to save the flightplan, otherwise you have to do that every time you would like to fly that route.

Hope this helps a little bit...

Happy contrails!

Frank (KAL744)
fly Korean Air ....
 
User avatar
Luxair
Posts: 836
Joined: Tue Jan 30, 2001 12:17 am

RE: Your Flights To Tunisia On FS?

Fri Dec 19, 2003 11:11 pm

Danke Frank  Smile/happy/getting dizzy

I will try it out maybe tonight or tomorrow! Anyway thanks
for your help


Greeeez

Marc

 
usair320
Posts: 909
Joined: Mon Nov 10, 2003 9:53 am

RE: Your Flights To Tunisia On FS?

Wed Dec 24, 2003 10:15 am

I did MXP-TUNIS in a downloaded Volare A320.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests