MaverickM11
Topic Author
Posts: 15253
Joined: Thu Apr 06, 2000 1:59 pm

FS2004: I Can't Control All Engines

Sat Jun 26, 2004 10:37 am

Lately FS2004 has not allowed me to control 2 or more engines occasionally; no matter what I do I can only control the #1 engine from the keyboard. If I open up the throttle panel I can use the mouse to advance all engines but that's annoying. Anybody else have this problem? Any solutions?
E pur si muove -Galileo
 
dinker225
Posts: 978
Joined: Mon Jan 17, 2000 9:18 am

RE: FS2004: I Can't Control All Engines

Sat Jun 26, 2004 11:00 am

Try pressing E then 1,2,3,4. E is the engine select and 1,2,3,4 is the engine number you are selecting. If you hit E then 1,2,3,4 all at once it should reselect all the enges. Only needs to be done 1 and 2 if there are only 2 engines on the plane. Hope that makes sense.

Dinker
Two rules in aviation, don't hit anything and don't run out of gas, cause if you run out of gas yer gonna hit something.
 
MaverickM11
Topic Author
Posts: 15253
Joined: Thu Apr 06, 2000 1:59 pm

RE: FS2004: I Can't Control All Engines

Sat Jun 26, 2004 11:29 am

I've tried that and it results in the same thing; only engine #1 is controllable.
E pur si muove -Galileo
 
NWADC9
Posts: 3938
Joined: Tue Jun 01, 2004 12:33 am

RE: FS2004: I Can't Control All Engines

Sat Jun 26, 2004 12:12 pm

You have to do it quickly. When I start my engines on a 2+ engine airplane, I can only control #1. But when I press "E, 1+2..." I can control all engines.
Flying an aeroplane with only a single propeller to keep you in the air. Can you imagine that? -Capt. Picard
 
planemad
Posts: 509
Joined: Tue Oct 07, 2003 9:35 pm

RE: FS2004: I Can't Control All Engines

Sat Jun 26, 2004 6:22 pm

I use E 1+2 etc but sometimes it doesn't work and only 1 engine can be controlled so I just go to select aircraft and press enter to you go into the same aircraft that you left but controlling both engines.
 
A3204eva
Posts: 1041
Joined: Wed Feb 18, 2004 4:25 am

RE: FS2004: I Can't Control All Engines

Sat Jun 26, 2004 7:01 pm

That happens to me on FS2002, I have to change to a different aircraft and then straight back to my original Smile

That always works for me.

A320
"They have lady pilots......... they're not that good, but they have 'em"
 
eclipseflight7
Posts: 482
Joined: Sun Apr 18, 2004 10:00 am

RE: FS2004: I Can't Control All Engines

Sun Jun 27, 2004 12:30 am

It's because of autostart. When you press ctrl-e then it only selects the first engine. What might fix it is going into the assignments screen and changing the select engine to a key that won't get in the way.
Holy sh*ts and burritos.
 
LHcapt2007
Posts: 227
Joined: Tue Mar 09, 2004 3:55 pm

RE: FS2004: I Can't Control All Engines

Wed Jun 30, 2004 2:15 pm

My key sequence is: (4 engines) E+1+2, then within 1 sec, E+3+4 and it works everytime. Make sure that E,1,2 are held down together, then, release the 1+2 buttons while holding the E button, then hit 3 & 4 at the same time. Remember, hold E the whole time.

Quick way to start 747 if all are off, click all 4 starter buttons on the upper panel then manually open the fuel valves(below the throttles) when they hit their proper Nspeed. CTRL+E takes way too long sometimes and manual control feels more real.

LHcapt2007
TNCM
 
NWADC9
Posts: 3938
Joined: Tue Jun 01, 2004 12:33 am

RE: FS2004: I Can't Control All Engines

Thu Jul 01, 2004 12:58 pm

I just press ctrl+e, repeatedly pressing it untill I hear all engines going. Works every time Big thumbs up
Flying an aeroplane with only a single propeller to keep you in the air. Can you imagine that? -Capt. Picard

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests