geg2rap
Posts: 721
Joined: Sun Sep 21, 2003 11:02 am

FS9 AI Aircraft Problem

Mon Sep 20, 2004 2:40 pm

My AI aircraft always have ATC saying "you are 300 above your assigned altitude" is there a fix for this or a microsoft error? Thanks in advance
Jeremy
 
N754AN
Posts: 1283
Joined: Sat Jun 05, 2004 9:49 pm

RE: FS9 AI Aircraft Problem

Mon Sep 20, 2004 7:24 pm

I dont think there is a fix for this, but it has been announced that there is an imminent FS2004 patch being released shortly so hopefully this problem has been fixed!!

Cheers
Geez
Fankoooooooo
 
LHR27C
Posts: 846
Joined: Tue Aug 03, 2004 3:49 am

RE: FS9 AI Aircraft Problem

Mon Sep 20, 2004 10:01 pm

Is it because they do not respond to changes in pressure and always assume the QNH is 1013mb/29.92 hPa? I have noticed it, but not all the time, and I wondered if it was deliberate to show that the AI are not always flown by "perfect pilots"!

[Edited 2004-09-20 15:08:11]
Once you have tasted flight, you will walk the earth with your eyes turned forever skyward
 
Q330
Posts: 1425
Joined: Sat Dec 13, 2003 5:30 pm

RE: FS9 AI Aircraft Problem

Mon Sep 20, 2004 10:03 pm

I have that problem too, but it doesn't happen often enough to annoy me. I just live with it since I don't think there's anything that can be done about it.

N754AN, somehow I don't think that MS will address this issue in the patch, (since the problem may have to do with the add-on AI planes which are out of MS's domain) but you never know.

-Q
Long live the A330!
 
dc-10 levo
Posts: 3376
Joined: Mon Nov 19, 2001 3:22 am

RE: FS9 AI Aircraft Problem

Tue Sep 21, 2004 1:38 am

For the people who are having this problem: Are you using ProjectAI?

DC-10
 
Q330
Posts: 1425
Joined: Sat Dec 13, 2003 5:30 pm

RE: FS9 AI Aircraft Problem

Tue Sep 21, 2004 9:37 am

For the people who are having this problem: Are you using ProjectAI?

I am. I do have some AIA aircraft installed too, so I should try to see if they have the problem too.

Is it because they do not respond to changes in pressure and always assume the QNH is 1013mb/29.92 hPa?

I was actually thinking that too. Is seems like a likely cause to me.

-Q
Long live the A330!
 
dc-10 levo
Posts: 3376
Joined: Mon Nov 19, 2001 3:22 am

RE: FS9 AI Aircraft Problem

Tue Sep 21, 2004 8:10 pm

Ok, you need to check if you have all the v6 .air files installed. Open some PAI aircraft folders and check what version is installed.

http://www.flightsimmer.com/forums/showthread.php?t=7457

If you've still got the v4 or v5 .air files installed, you'll need to download the files here to update them and the "you are 300 above your assigned altitude" will not be heard again:

http://www.projectai.com/packages/fde.php

DC-10
 
LHR27C
Posts: 846
Joined: Tue Aug 03, 2004 3:49 am

RE: FS9 AI Aircraft Problem

Tue Sep 21, 2004 10:26 pm

Thanks for that interesting info DC-10! I think I'll try that and see if it stops the problem, although I have noticed it with some default aircraft as well.
Once you have tasted flight, you will walk the earth with your eyes turned forever skyward
 
gkirk
Posts: 23345
Joined: Thu Jun 15, 2000 3:29 am

RE: FS9 AI Aircraft Problem

Wed Sep 22, 2004 3:10 am

Ok, what about the PAI a/c parking inside the terminals at LHR?!?! It happens on the North side of the airport. Any ideas? Front end sticks in the terminal with the back end outside
When you hear the noise of the Tartan Army Boys, we'll be coming down the road!
 
northstardc4m
Posts: 2724
Joined: Fri Apr 28, 2000 11:23 am

RE: FS9 AI Aircraft Problem

Wed Sep 22, 2004 4:00 am

Graham, thats an AFCAD problem, check the PAI AFCAD section for an updated AFCAD for LHR (and any other airports you are having problems with). That'll fix it. If you're using Heathrow Pro from UK2000, you can grab my modified AFCAD for it from http://www.simlivery.com/afcad.html
Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety, deserve neither Liberty nor Safety.
 
gkirk
Posts: 23345
Joined: Thu Jun 15, 2000 3:29 am

RE: FS9 AI Aircraft Problem

Wed Sep 22, 2004 7:13 pm

Cheers Peter.
All I need to figure out now is the MRAI thing, am gonna try upgrading the easyJet flight plans to the one's for Summer 2004. But I'll need to download an AI easyJet A319 yeah?
When you hear the noise of the Tartan Army Boys, we'll be coming down the road!
 
gkirk
Posts: 23345
Joined: Thu Jun 15, 2000 3:29 am

RE: FS9 AI Aircraft Problem

Wed Sep 22, 2004 7:48 pm

Ok, so I downloaded the MRAI installer and the easyJet package (already had the PAI EZY package which did not contain the A319s). So I've associated the B733 and B737 with the new package, which means that I'll be able to see the updated flights containing the 733 and 73G, but not any A319 flights, correct? I need to download an AI version of the EZY A319 and associate that, am I right?

GKirk, confused  Laugh out loud
When you hear the noise of the Tartan Army Boys, we'll be coming down the road!
 
Q330
Posts: 1425
Joined: Sat Dec 13, 2003 5:30 pm

RE: FS9 AI Aircraft Problem

Wed Sep 22, 2004 7:56 pm

GKirk, check out this FSPainter (made for AI use) EZY A319 on AVSIM:

Just search for "a319ej.zip"

-Q
Long live the A330!
 
gkirk
Posts: 23345
Joined: Thu Jun 15, 2000 3:29 am

RE: FS9 AI Aircraft Problem

Wed Sep 22, 2004 8:03 pm

Cheers Q330, have to say the summer 2004 plans make it look a lot better, hell, 5 EZY B73Gs at NCL instead of 2, makes the Toon a busy place  Wow!

BTW, Do you know of any place to get a CO 757-300 for AI? Cheers, already tried avsim, to no avail

[Edited 2004-09-22 13:25:30]
When you hear the noise of the Tartan Army Boys, we'll be coming down the road!
 
CPH-R
Posts: 6058
Joined: Thu May 03, 2001 5:19 pm

RE: FS9 AI Aircraft Problem

Wed Sep 22, 2004 8:52 pm

http://www.ai-aardvark.com would be a good place to start. Hell, you might as well get the rest of their aircrafts as they're all top notch  Big thumbs up
 
Q330
Posts: 1425
Joined: Sat Dec 13, 2003 5:30 pm

RE: FS9 AI Aircraft Problem

Wed Sep 22, 2004 11:07 pm

Yep, I can also definitely recommend Aardvark. They make some of the best AI aircraft out there.

-Q
Long live the A330!
 
eclipseflight7
Posts: 482
Joined: Sun Apr 18, 2004 10:00 am

RE: FS9 AI Aircraft Problem

Fri Sep 24, 2004 10:55 am

When the weather updates it changes the barometric preussure and the AI is slow to respond to the change. Thus, the problem.
Holy sh*ts and burritos.
 
LHR27C
Posts: 846
Joined: Tue Aug 03, 2004 3:49 am

RE: FS9 AI Aircraft Problem

Fri Sep 24, 2004 4:48 pm

EclipseFlight7 - I see what you mean, it is like the wind direction, once the AI aircraft are using certain runways any change in wind direction doesn't seem to affect the runway they use, particularly if it is a busy airport.
Once you have tasted flight, you will walk the earth with your eyes turned forever skyward

Who is online

Users browsing this forum: qf789 and 9 guests