aeroc
Posts: 224
Joined: Thu Aug 05, 2004 9:05 am

Afcad Help FS9

Mon Jan 29, 2007 5:16 pm

Hello all

I just wanted to start by saying that I have read all the forums and have not found any help on this problem yet. I have been successful with AFCAD's in the past but now after trying to load a new KROC AFCAD from AVsim nothing happens with FS9. I downloaded it, winziped it, made sure the file is in BGL format, put it into my Addon Scenery/Scenery folder and start up FS9 and nothing but the default gates from FS9 there. I have no idea what is going on here. I know that when starting up FS9 it should come up and say updating files and things. I have tried several different types of AFCADs for KROC and many other airports thinking it was the file, but I dont know. Anyone have any thoughts on this? Do I need to have AFCAD2 files for FS9 and if so where do I find those? PLEASE HELP!!!!!! Its so frustrating not getting this right!

-Thanks!
 
aussie18
Crew
Posts: 1746
Joined: Thu Jun 30, 2005 3:31 pm

RE: Afcad Help FS9

Mon Jan 29, 2007 6:35 pm

Download the Afcad program,open the program and search for KROC afcad once that is open save it over the default one,restart FS and should show new one.
 
Gemsbok
Posts: 5
Joined: Wed Jan 31, 2007 4:15 am

RE: Afcad Help FS9

Wed Jan 31, 2007 6:30 am

Quoting AEroc (Thread starter):
Do I need to have AFCAD2 files for FS9 and if so where do I find those? PLEASE HELP!!!!!! Its so frustrating not getting this right!

Yes, you'll have to use the AF2_xxxx files for FS9, they are all placed under the "Flight Simulator 2004 - AFCAD Files" in Avsim.

However if you already tried one of these AF2 files, is your Addon Scenery/Scenery folder added to the scenery.cfg file?

This file should contain the text:
[Area.xxx]
Title=Addon Scenery/Scenery
Active=TRUE
Layer=xxx
Local=Addon Scenery/Scenery

Where xxx is the next free number.

[Edited 2007-01-30 22:32:06]

[Edited 2007-01-30 22:33:31]
Do any of these people have jobs to do?
 
Gemsbok
Posts: 5
Joined: Wed Jan 31, 2007 4:15 am

RE: Afcad Help FS9

Wed Jan 31, 2007 6:13 pm

Oops, the above scenery.cfg contains must be:

[Area.xxx]
Title=Addon Scenery
Active=TRUE
Layer=xxx
Local=Addon Scenery

Where xxx is the next free number.
Do any of these people have jobs to do?
 
aeroc
Posts: 224
Joined: Thu Aug 05, 2004 9:05 am

RE: Afcad Help FS9

Fri Feb 02, 2007 4:15 pm

Thanks for the help everyone!!!!!! I figured it out!

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

Popular Searches On Airliners.net

Top Photos of Last:   24 Hours  •  48 Hours  •  7 Days  •  30 Days  •  180 Days  •  365 Days  •  All Time

Military Aircraft Every type from fighters to helicopters from air forces around the globe

Classic Airliners Props and jets from the good old days

Flight Decks Views from inside the cockpit

Aircraft Cabins Passenger cabin shots showing seat arrangements as well as cargo aircraft interior

Cargo Aircraft Pictures of great freighter aircraft

Government Aircraft Aircraft flying government officials

Helicopters Our large helicopter section. Both military and civil versions

Blimps / Airships Everything from the Goodyear blimp to the Zeppelin

Night Photos Beautiful shots taken while the sun is below the horizon

Accidents Accident, incident and crash related photos

Air to Air Photos taken by airborne photographers of airborne aircraft

Special Paint Schemes Aircraft painted in beautiful and original liveries

Airport Overviews Airport overviews from the air or ground

Tails and Winglets Tail and Winglet closeups with beautiful airline logos