LAXspotter
Topic Author
Posts: 3227
Joined: Sat Jan 27, 2007 4:16 pm

ATC Changes In FS9

Tue May 22, 2007 2:06 pm

I realized some glitches with ATC in FS9 with specially when having a lot of AI traffic, these are the following problems

1. Planes takes a long time to takeoff
2. ATC tells departing plane to contact departure after 1.5NM-2.0NM away, which slows down traffic
3. A Plane cannot taxi into position and hold when another plane has just landed
4. ATC gives clearance to land 5 miles out, which means other planes in the queue cannot come and lineup even tho there is plenty fo time

I have FSconfigurator from Ken Slater, but i need something where i can alter the ATC settings and the plane takeoff settings, so i can accomodate more operations/hr.
"Patriotism is the last refuge of the scoundrel" Samuel Johnson
 
san747
Posts: 4344
Joined: Sun Dec 19, 2004 10:03 am

RE: ATC Changes In FS9

Tue May 22, 2007 3:24 pm

Sorry... Fundamental flaws with the ATC. Want realism? Go with VATSIM or purchase Radar Contact.

The 1st one is online with real people/procedures, the 2nd is offline and you can keep (and interact with) all your AI... Unfortunately, it costs $44.
Scotty doesn't know...
 
Tommy Mogren
Posts: 895
Joined: Wed Dec 20, 2000 9:30 pm

RE: ATC Changes In FS9

Tue May 22, 2007 3:26 pm

I recommend getting Radar contact 4.

Amazing product and beats the FS ATC by many many miles....
Get it and your problems are solved, no more flying endlessly waiting for new vectors for approach....

Tommy Mogren
Flightdeck Action - Cockpit Videos on Blu-ray and DVD - Flights In The Cockpit- You're Invited!
 
QFA380
Posts: 2013
Joined: Fri Jul 22, 2005 4:38 pm

RE: ATC Changes In FS9

Tue May 22, 2007 4:20 pm

I've been thinking of getting radar contact. How does the airport database work? Only 109 airports, what happns when you're flying to an airport that isn't included?
 
ACDC8
Posts: 7175
Joined: Thu Mar 10, 2005 6:56 pm

RE: ATC Changes In FS9

Tue May 22, 2007 4:24 pm

Quoting LAXspotter (Thread starter):
3. A Plane cannot taxi into position and hold when another plane has just landed

At least ATC let's you taxi into position and hold after another aircraft starts it's take-off roll, in FS8 they wouldn't let you even do that ....  Wink
A Grumpy German Is A Sauerkraut
 
CPH-R
Posts: 6058
Joined: Thu May 03, 2001 5:19 pm

RE: ATC Changes In FS9

Wed May 23, 2007 4:07 am

1. Can be resolved with a better set of flight dynamics (FDE). What AI planes/pack are you using?
2. Notthing that can be changed, though you can speed up the radio traffic a bit with EditVoicePack
3. As mentioned, basic flaw in FS9, so nothing that can be changed
4. Another basic flaw of FS9, basically each runway can handle only 30 flights pr hours, assuming your FDE's are really sharp and designed with best possible flow in mind.
 
san747
Posts: 4344
Joined: Sun Dec 19, 2004 10:03 am

RE: ATC Changes In FS9

Wed May 23, 2007 8:47 am

Quoting QFA380 (Reply 3):
I've been thinking of getting radar contact. How does the airport database work? Only 109 airports, what happns when you're flying to an airport that isn't included?

It's ICAO letters are spelled out phonetically, for example, Hartford would be "Kilo Bravo Delta Lima".
Scotty doesn't know...
 
LAXspotter
Topic Author
Posts: 3227
Joined: Sat Jan 27, 2007 4:16 pm

RE: ATC Changes In FS9

Wed May 23, 2007 12:01 pm

Quoting CPH-R (Reply 5):
Another basic flaw of FS9, basically each runway can handle only 30 flights pr hours, assuming your FDE's are really sharp and designed with best possible flow in mind.

Guess Im screwed at LGA, Gatwick and Stansted for sure. LGA definetely, i guess im going to really make LGA AFCAD better which means opening up both runways.
"Patriotism is the last refuge of the scoundrel" Samuel Johnson

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests