User avatar
aerdingus
Posts: 2649
Joined: Tue Dec 05, 2006 8:58 pm

Do I Need An Extra Hard Drive?

Thu Dec 03, 2009 8:08 pm

Hey, I'm not so good with knowing how much space I need on my system, or how good it is. Basically I bought a new Dublin scenery & it looks great but runs very slowly, sometimes takes 30 mins to load. I have fs9 just running on one processor to itself, & always use CCleaner before I go simming. My system is: PACKARD BELL BV ISTART 2311Phoenix - Award WorkstationBIOS v6.00PG AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 4000+ (2 CPUs), ~2.1GHz 766MB RAM. My graphics card is a NVIDIA GeForce 6150SE, and I use Nhancer, but I'm not too sure if it's running to it's full potential....I usually have the fps limiter off...so if I get a new hard drive will everything be good?!

Thanks
2016: BHX GLA KIR LCY LGW MUC VIE BA EI FR LH OS A320 A321 ATR 42 ATR 72 B738 E190 E195
 
fatmirjusufi
Posts: 1708
Joined: Sat Jan 03, 2009 1:28 pm

RE: Do I Need An Extra Hard Drive?

Fri Dec 04, 2009 1:16 am

If you've purchased Eiresim Dublin scenery, see the requirements below


As you can see 2GB RAM are recommended! When it comes to HDD, I don't really believe it could solve your problems!

How much space do you have left?
DO FLIGHTS. NOT FIGHTS.
 
User avatar
aerdingus
Posts: 2649
Joined: Tue Dec 05, 2006 8:58 pm

RE: Do I Need An Extra Hard Drive?

Fri Dec 04, 2009 10:59 am

uh-oh. Memory: 766MB RAM
Page File: 779MB used, 1010MB available- This is from my dxdiag...I'm an idiot, I really wanted the scenery & just steamed ahead & bought it!
2016: BHX GLA KIR LCY LGW MUC VIE BA EI FR LH OS A320 A321 ATR 42 ATR 72 B738 E190 E195
 
fatmirjusufi
Posts: 1708
Joined: Sat Jan 03, 2009 1:28 pm

RE: Do I Need An Extra Hard Drive?

Fri Dec 04, 2009 12:14 pm



Quoting Aerdingus (Reply 2):
I really wanted the scenery & just steamed ahead & bought it!

Don't be worry. Whenever you're going to upgrade your PC, scenery is always there.  thumbsup 

Fatmir
DO FLIGHTS. NOT FIGHTS.
 
Fly2HMO
Posts: 7207
Joined: Sat Jan 24, 2004 12:14 pm

RE: Do I Need An Extra Hard Drive?

Fri Dec 04, 2009 7:12 pm



Quoting Aerdingus (Thread starter):
766MB RAM

That's your problem right there. Get as much RAM as you can. I always get the maximum my system can handle. Try to get 4gb.

Quoting Aerdingus (Thread starter):
so if I get a new hard drive will everything be good?!

A hard drive will have negligible effect on performance, that is unless you don't have a SATA drive or something running slower than 7200RPM to begin with.
 
User avatar
aerdingus
Posts: 2649
Joined: Tue Dec 05, 2006 8:58 pm

RE: Do I Need An Extra Hard Drive?

Fri Dec 04, 2009 9:48 pm



Quoting FLY2HMO (Reply 4):

That's your problem right there. Get as much RAM as you can. I always get the maximum my system can handle. Try to get 4gb.

Thanks,um how do I do that? Just deleting crap etc?

Cheers guys

Quoting FatmirJusufi (Reply 3):
Don't be worry. Whenever you're going to upgrade your PC, scenery is always there.

Ok! I'll just keep telling myself that to feel better!  Wink
2016: BHX GLA KIR LCY LGW MUC VIE BA EI FR LH OS A320 A321 ATR 42 ATR 72 B738 E190 E195
 
fatmirjusufi
Posts: 1708
Joined: Sat Jan 03, 2009 1:28 pm

RE: Do I Need An Extra Hard Drive?

Fri Dec 04, 2009 10:16 pm

I know how do you feel. That's exactly how I felt until I got my new PC.
Keep believing.  Smile
DO FLIGHTS. NOT FIGHTS.
 
Fly2HMO
Posts: 7207
Joined: Sat Jan 24, 2004 12:14 pm

RE: Do I Need An Extra Hard Drive?

Fri Dec 04, 2009 10:23 pm

 
User avatar
aerdingus
Posts: 2649
Joined: Tue Dec 05, 2006 8:58 pm

RE: Do I Need An Extra Hard Drive?

Fri Dec 04, 2009 10:29 pm



Quoting FatmirJusufi (Reply 6):
Keep believing. Smile



Quoting FLY2HMO (Reply 7):

http://www.simpletech.com/upgrades/p...rt/2311amdathlon64x24000plus20ghz/

You's are all legends, thanks!
2016: BHX GLA KIR LCY LGW MUC VIE BA EI FR LH OS A320 A321 ATR 42 ATR 72 B738 E190 E195

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests