User avatar
Vio
Posts: 1474
Joined: Sat Feb 07, 2004 5:23 am

FS2004 And Win 7... Does It Work?

Fri Aug 27, 2010 6:27 pm

Hi everyone,

Well I have FSX and I don't like it. It runs way too slow on my computer, besides, I like FS2004 a lot better. I installed FS2004 on my computer that has a new Win 7 Ultimate. It's not running well. What I mean by that, is the screen gets frozen, while the rest of the sim keeps going. For example, I'm pressing the S key, to switch views from cockpit to outside view... well I can't. I can hear the sound change, but the panel still shows. Also, it would work for 4-5 minutes then again, the same problem. The airplane keeps flying, but I'm stuck on a frozen screenshot.

Is there a patch that I need to run this with Win 7?

here's my computer specs:

Processor: AMD Athlon 64 Processor 3500+ 2.21Ghz
3.00GB of RAM
32-bit operating system
Card NVDIA GForce 6600 GT

By the way, FSX runs fine, except a bit slow. If I turn down (I mean really down) the graphics, it runs okay.... 30 - 40 fps, but that means almost zero textures, etc. Most of my add-ons are for FS2004 and that's why I wanna use that one.
Superior decisions reduce the need for superior skills.
 
User avatar
Aaron747
Posts: 8527
Joined: Thu Aug 07, 2003 2:07 am

RE: FS2004 And Win 7... Does It Work?

Fri Aug 27, 2010 7:28 pm

If you're running Windows 7 in 32 bit, you shouldn't need to patch anything.
If you need someone to blame / throw a rock in the air / you'll hit someone guilty
 
Fly2HMO
Posts: 7207
Joined: Sat Jan 24, 2004 12:14 pm

RE: FS2004 And Win 7... Does It Work?

Sat Aug 28, 2010 3:40 am

Quoting Aaron747 (Reply 1):
you shouldn't need to patch anything.

Shouldn't need to patch anything, period.

Quoting vio (Thread starter):
Is there a patch that I need to run this with Win 7?

Not at all. The OS is not the problem. You don't even need compatibility mode. I have Win7 x64 Pro and it runs like a charm without any wizardry or special patches.

It sounds like a video card driver issue to me.

But lets keep it simple. First thing you should try anytime FS fails to start, crashes frequently, etc. delete the FS9.cfg file. It will restore FS back to factory defaults, but you keep all your addons and such.

See if that works, regardless if it does or doesn't then do the following (update your video drivers the proper way):

Download this:

http://downloads.guru3d.com/Guru3D--...ver-Sweeper-%28Setup%29_d1655.html

Install. Run. Select all entries from Nvidia. Hit Analyze. Then clean. Reboot.

After that is done, install the latest Nvidia drivers from their website.

If both fail, you may have to do a clean install of FS and hope for the best.
 
EDICHC
Posts: 1545
Joined: Sun Nov 05, 2006 9:38 pm

RE: FS2004 And Win 7... Does It Work?

Sat Aug 28, 2010 5:07 am

Quoting Fly2HMO (Reply 2):
crashes frequently, etc. delete the FS9.cfg file

Where do I find this file? I've looked in my FS9 folders and I cannot find it.   
A300/319/320/346 ATR72 B722/732/3/4/5/6/8/742/4/752/762/3/772/3 BAC111 BAe146 C172 DHC1/6/8 HS121 MD80 PA28
 
Fly2HMO
Posts: 7207
Joined: Sat Jan 24, 2004 12:14 pm

RE: FS2004 And Win 7... Does It Work?

Sat Aug 28, 2010 5:40 am

Quoting edichc (Reply 3):

Where do I find this file? I've looked in my FS9 folders and I cannot find it.

You know there's a search function in your computer for files... and this magic little website called Google....   

http://www.flightsimworld.com/kb/idx...I-find-the-config-file-FS9CFG.html
 
User avatar
JohnKrist
Crew
Posts: 1485
Joined: Sat Jan 22, 2005 11:54 pm

RE: FS2004 And Win 7... Does It Work?

Sat Aug 28, 2010 6:23 am

No problems running FS9 under W7 Ultimate 64, actually it runs even better as I now can utilize all that installed memory that XP 32 could not handle. Also, it's a lot more stable, I haven't had a single crash since (FS9, not aircraft, I have littered quite a few airports with aircraft debris )
Airliners.net Crew-Head Support
5D Mark III, 7D, 17-40 F4 L, 70-200 F2.8 L IS, EF 1.4x II, EF 2x III, SPEEDLITE 600EX-RT
 
EDICHC
Posts: 1545
Joined: Sun Nov 05, 2006 9:38 pm

RE: FS2004 And Win 7... Does It Work?

Sun Aug 29, 2010 8:47 am

Quoting Fly2HMO (Reply 4):
You know there's a search function in your computer for files... and this magic little website called Google....   

http://www.flightsimworld.com/kb/idx....html

And you know I tried these and didn't find it, so maybe the magic made it disappear?
A300/319/320/346 ATR72 B722/732/3/4/5/6/8/742/4/752/762/3/772/3 BAC111 BAe146 C172 DHC1/6/8 HS121 MD80 PA28
 
User avatar
JohnKrist
Crew
Posts: 1485
Joined: Sat Jan 22, 2005 11:54 pm

RE: FS2004 And Win 7... Does It Work?

Sun Aug 29, 2010 12:30 pm

W7 hides the file, I have used the search function and get no hit, but browsing made me find this but please note that my W7 is in Swedish so I am not 100% sure of folder names:

C:>Users>"Username">AppData>Roaming>Microsoft>FS9
Airliners.net Crew-Head Support
5D Mark III, 7D, 17-40 F4 L, 70-200 F2.8 L IS, EF 1.4x II, EF 2x III, SPEEDLITE 600EX-RT
 
User avatar
Vio
Posts: 1474
Joined: Sat Feb 07, 2004 5:23 am

RE: FS2004 And Win 7... Does It Work?

Mon Sep 06, 2010 11:54 am

Thanks for all the answers everyone. I will try that.

Vio
Superior decisions reduce the need for superior skills.
 
cvg2lga
Posts: 425
Joined: Fri Feb 25, 2005 11:48 am

RE: FS2004 And Win 7... Does It Work?

Sun Nov 07, 2010 2:50 am

Quoting Fly2HMO (Reply 4):

Nobody likes snotty replies but everyone appreciates a little help every now and then.

Tchau

DA-
They don't call em' emergencies anymore. They call em' Patronies.

Who is online

Users browsing this forum: Thunderboltdrgn and 11 guests