Page 1 of 1

Simulator Shots Question

Posted: Thu Jul 26, 2007 10:17 am
by 82029
I will be in Mumbai this weekend and will be getting access to most of the Jet Airways simulators and was wondering what was the upload criteria for simulator shots? I am guessing you would upload like normal cockpit shots but leave out regs since obviously they dont have any.

Help please.

DM

RE: Simulator Shots Question

Posted: Thu Jul 26, 2007 10:33 am
by JeffM
Quoting DM (Thread starter):
and was wondering what was the upload criteria for simulator shots?

why bother with a simulator?

RE: Simulator Shots Question

Posted: Thu Jul 26, 2007 11:08 am
by jamesjimlb
sorry but i don't think you can do that, i'm not positive but... i think you need real planes, post a TR with pics though.

RE: Simulator Shots Question

Posted: Thu Jul 26, 2007 11:57 am
by 82029
Quoting JeffM (Reply 1):
why bother with a simulator?

Becasue I have been givin the chance to ride in all of them and take pics of the inside if i wanted?? I thought it was a pretty neat oportunity...

I did find a simulator photo taken end last year though.


View Large View Medium
Click here for bigger photo!

Photo © Danny Fritsche - Airplanespotters



DM

RE: Simulator Shots Question

Posted: Thu Jul 26, 2007 2:58 pm
by phxplanes
I dont know what the exact requirements are and what to check but I have definitely seen multiple sim shots. I noticed they put the airline name and the aircraft type with the word simulator at the end of the aircraft type. So snap away and I look forward to seeing them.

Here you can see an example

View Large View Medium
Click here for bigger photo!

Photo © Arlanda Aviation Photographer
View Large View Medium
Click here for bigger photo!

Photo © Darren Howie - Jetwash Images


RE: Simulator Shots Question

Posted: Thu Jul 26, 2007 3:57 pm
by ThierryD
Quoting DM (Thread starter):
what was the upload criteria for simulator shots?

According the latest info I got only full-motion simulators are accepted in the db.

Thierry

RE: Simulator Shots Question

Posted: Thu Jul 26, 2007 10:06 pm
by diezel
Last year I uploaded a full motion simulator shot. It was "left for Johan" and later rejected by Johan.
I then sent a message to the headscreeners asking for the status of sim shots and I got a message back from them, which said "if Johan rejected it then yes no more sim shots".

So, I guess they are not allowed anymore.

This was the shot:

Big version: Width: 1200 Height: 800 File size: 771kb


Roel.

RE: Simulator Shots Question

Posted: Thu Jul 26, 2007 10:22 pm
by ThierryD
Quoting Diezel (Reply 6):
So, I guess they are not allowed anymore.

Thanks for the info Roel!

Thierry